The Hair Visionary: Ryan Nicoletti-Dowd

V14_ryan_nicoletti-dowd_   

Ryan Nicoletti-Dowd er eier av WIGG Hairdressing som ligger i Oxfordshire i England. Med over 20 års erfaring er Ryan meget dyktig i sitt fag og han har vunnet flere prestisjetunge priser. I tillegg til å drive sin egen salong gjør han alt fra kjendisstyling til catwalkhår på London Fashion Week. Bli bedre kjent med denne inspirerende mannen!

Ryan tilbragte fem år i West End i London hvor han jobbet og administrerte en stor frisørsalong. Det var under denne tiden han virkelig perfeksjonerte seg og skapte sin egen signatur som frisør. Ryans målrettede arbeid, fokus og lidenskap for frisørfaget har ført til at han har vunnet en rekke priser, han ble blant annet Southern Hairdresser of the Year 2012 i British Hairdressing Awards.

Ryan har bygget opp en prisbelønt frisørsalong i England og har selv utdannet alle de ti frisørene som jobber der til et meget høyt faglig nivå. Dette har ført til at salongen har lange ventelister og er fullbooket i over tre måneder i forkant. Sist men ikke minst jobber Ryan for JOICO European Design Team for å utdanne og inspirere stylister verden over med sin lidenskap til frisørfaget.

Når og hvorfor bestemte du deg for å utdanne deg til frisør?
Jeg har alltid hatt en stor lidenskap for design, og jeg bestemte meg allerede som svært ung for å jobbe i et kreativt miljø. Allerede som 15-åring begynte jeg å jobbe i en frisørsalong og der fant de raskt ut at jeg var et naturtalent. På dette tidspunktet startet jeg å planlegge karrieren min og siden da har jeg oppnådd alle mål jeg har satt meg.

Hva syns du er det beste med dette yrket?
Den største gaven i dette yrket er å jobbe med noe som inspirerer andre, få mennesker til å føle seg vel og fornøyd med seg selv.

Hva inspirerer deg?
Familien min har alltid vært min inspirasjon. Da jeg var yngre var det min mor og de siste fire årene har det vært sønnen min. Jeg blir også inspirert av ulike gatekulturer, individualisme, vanlig mennesker på gaten, mote og design. For meg handler det om å skape noe nytt som vekker følelser hos mennesker.

Hvordan er en “vanlig dag på jobben” for deg?
Helt ærlig, det er ingenting som er bedre enn en god dag på jobb! Jeg jobber fortsatt i salongen min fem dager i uken og jeg har vært hundre prosent fullbooket de siste fire årene. En vanlig dag på jobb for meg handler om å ha det gøy med kundene og kollegaene mine og sist men ikke minst; å skape vakkert hår!

V14_ryan_nicoletti-dowd_2

Vi gratulerer deg som finalist i British Hairdressing Award 2013 – hva var inspirasjonen bak disse bildene?
Jeg ønsket å videreutvikle min forrige bildekolleksjon, så i årets kolleksjon fokuserte jeg på farge og bevegelse. Dette er elementer som har en stor betydning i vårt daglige liv.

Hva er det mest spennende oppdraget du har gjort i din profesjonelle karriere?
Det er et veldig vanskelig spørsmål å svare på. Ofte er det slik at det man tror skal være ekstraordinært viser seg å ikke være så veldig spennende, mens de enkle tingene kan ende opp med å bli de mest inspirerende. Jeg blir motivert hvis jeg føler at energien er god.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Jeg liker å sykle, gå på ski, shoppe, drikke kaffe og være sammen med mine nære og kjære.

Hva er din favorittfrisyre på menn akkurat nå?
1940-tallet er min favoritt akkurat nå.

Hvilke hårtrender vil vi se denne sesongen?
Tekstur i ulike sammensetninger vil vi se mye av denne sesongen. Glatte frisyrer stylet med gelé i kombinasjon med matt tekstur i lengder og spisser blir det også mye av. Supersexy og lekent!

Hva er ditt favorittstylingprodukt akkurat nå?
Jeg liker veldig godt å jobbe med stylingprodukter som jeg kan påføre lag på lag. Jeg elsker Instant Refresh fra JOICO. På halvlange og lange hår er den som en drøm å jobbe med.
Hvilken type musikk liker du å høre på?
Jeg hører på musikk fra jeg våkner om morgenen til jeg legger meg om kvelden, så svaret må bli alt fra klassisk til elektronica. Jeg hører også på helt ordinær musikk en gang i blant. Jeg kan anbefale å sjekke ut James Vincent McMorrow med albumet Post Tropical – det kan jeg komme til å høre mye på i 2014.

Hva mener du er det viktigste man bør huske på om man skal lykkes som frisør og stylist?
Lidenskap, stabilitet og kunnskap.

Hva liker du best å gjøre i London?
Shoppe, spise og ha det gøy.

Hvis din beste venn skal beskrive deg med 3 ord, hva tror du han eller hun ville ha sagt?
Jeg håper at de vil si at jeg er en lojal, kjærlig og morsom fyr med et snev av humor. Hva mer kan man ønske seg av en bestevenn?

V14_ryan_nicoletti-dowd_3

Av: Lene Beate Lintho Foto: Barry Jeffery / JOICO

Tekst av marie  ⁄  Kommentarer  ⁄

Kategorier: Joico

GET THE LOOK: Pony

V14_pony_JOICO__1 V14_pony_JOICO__2

Prepp:
Vask håret med tilpasset shampo og conditioner fra JOICO. Påfør K-Pak Leave-in Protectant for å jevne ut porøsiteten i håret og for at resten av stylingen skal sitte bedre. Føn håret tørt.

V14_pony_JOICO__3

1. Påfør Smooth Cure Thermal Styling Protectant som beskytter håret mot fuktighet og mot skade fra varme opp mot 232°C. Bruk så et flatjern fra HH Simonsen over hele håret.

2. Spray håret lett med Design Works i front og på sidepartiene. Gre håret glatt bakover. Ønskes mer wet-look, fordel en liten mengde Super Shine i front og på sidene, før håret gres stramt bakover og festes i en høy hestehale på kronepartiet.

 

V14_pony_JOICO__4

3. Del håret i hestehalen i en stor, og en litt mindre del. Flett den minste delen i en fiskebensflette.

V14_pony_JOICO__5

4. Når du har flettet hele veien rundt, tuppér spissene.

V14_pony_JOICO__6

 

5. Trekk i fiskebensfletten. Jo mer du trekker i den, jo mer volum oppnår du.

V14_pony_JOICO__7

6. Snurr fletten løst rundt strikkfestet. Fest med spenner. Avslutt med å spraye Instant Refresh for å forlenge frisyren eller Humidity Blocker for å sikre at håret ikke blir brusete av fuktighet og for et langvarig hold.

V14_chignon_JOICO_3

Stylingtips av HH Simonsen
FOTO: Saga Sig
HÅRSTYLIST: Hildur Sumarliðadóttir
MAKEUP: Fríða María Harðardóttir
STYLIST: Theodóra Mjöll

Tekst av marie  ⁄  Kommentarer  ⁄

Kategorier: Joico, Stylingtips

GET THE LOOK: Wavy

V14_wavy_JOICO__1  V14_wavy_JOICO__3

Prepp:
Vask håret med Color Endure Violet Shampoo og Conditioner for å fremheve kald lysfarge og dempe gulskjær. Påfør K-Pak Liquid Reconstuctor i håret for å jevne ut porøsiteten, tilføre pleie og få en god base for videre styling. Fordel Power Whip i hele håret for volum og varmebeskyttelse. Føn så håret tørt.

V14_wavy_JOICO__4

1. Del håret inn og sett det vekk med klips. Start i nakkepartiet. Spray passeèn med Power Spray for ekstra hold og varmebeskyttelse opptil 232°C.

V14_wavy_JOICO__5

2. Sett så bølgejernet Rod 5 fra HH Simonsen over passeèn, start innerst. Hold noen sekunder før du slipper opp. Gjenta opp over hele lengden.

V14_wavy_JOICO__6

3. Gjenta prosessen over hele håret.

V14_wavy_JOICO__7

Finish: Avslutt med Power Spray for ekstra hold og Humidity Blocker for langvarig hold. Påfør K-PAK Split End Mender i lengder og spisser for glans og for å samle spissene.

V14_wavy_JOICO__2

Stylingtips av HH Simonsen
FOTO: Saga Sig
HÅRSTYLIST: Hildur Sumarliðadóttir
MAKEUP: Fríða María Harðardóttir
STYLIST: Theodóra Mjöll

Tekst av marie  ⁄  Kommentarer  ⁄

Kategorier: Joico, Stylingtips

THE LOB – DEN NYE BOB’EN

The_Lob

Den klassiske bob’en har fått en ny og trendy twist: The lob – Hollywoods hotteste frisyre! Lengre, løsere og hippere enn den klassiske bob’en. “The Lob er denne sesongens mest ettertraktede look og har tatt kjendisene med storm”, sier Damien Carney, JOICO International Artistic Director. “Det handler om å skape følelsen av en litt tilfeldig, ungdommelig beachlook,” forklarer han. Har du også falt for lob’en? Få looken gjennom disse enkle tipsene!

EN LENGRE VARIANT AV DEN KORTE BOB’EN
Lob’en er ganske enkelt en lengre bob. I motsetning til den stilrene og klassiske bob’en, er lob’en lengre og litt løsere. Lob’en strekker seg mot skuldrene og uttrykker en mer tilfeldig og sexy look.

PASSER FOR DE FLESTE HÅRTYPER
Lob passer spesielt fint til de som har litt naturlig bevegelse og tekstur i håret. Har du stritt og glatt hår, bruk et stylingjern eller en krølltang og skap litt bølger og tekstur. Bruk TEXTURE BOOST som gir en røff sexy beach-følelse i håret sammen med HUMIDITY BLOCKER for å forlenge frisyrens varighet og beskytte mot luftfuktighet. Har du et hår som er brusete og tørt, anbefales å bruke en hårkur som K-PAK Intense Hydrator for å tilføre fuktighet og en mykere overflate. Bruk K-PAK Smoothing Balm og føn håret tørt med en stor børste. Avslutt med TEXTURE BOOST og HUMIDITY BLOCKER som beskrevet over.

The_Lob_JOICO_produkter

PASSER FORSKJELLIGE ANSIKTSFORMER
Lob’en passer til de fleste ansiktsformer, men har du en rund eller oval ansiktsform passer den perfekt. Dersom du har et smalt ansikt kan du vurdere en pannelugg eller mer volum på sidepartiene for å balansere og tilpasse frisyren bedre til ansiktet ditt.

ENKEL Å STYLE
Lob’en er enkel å style. Den største tabben man kan gjøre er å overstyle loben. Bruk fingrene i kombinasjon med føner og skap den perfekte, “uperfekte” og tilfeldige looken!

FRISØREN DIN KAN HJELPE
Ofte er et blide verdt mer enn tusen ord for en frisør eller stylist. Ta med et bilde du liker og frisøren din kan tilpasse og anbefale den perfekte lob til din ansiktsform og hårtype!

Lykke til!

 

/FOTO: seventeen.com / joico.com / celebzz.com
/KILDE: joico.com

Tekst av MONICA  ⁄  Kommentarer  ⁄

Kategorier: Joico, Stylingtips, Tendenz

GET THE LOOK: Chignon

V14_chignon_JOICO_1

V14_chignon_JOICO_2

V14_chignon_JOICO_4

Prepp:
Vask håret med tilpasset shampo og conditioner fra JOICO. Påfør STRUCTURE Foundation for å jevne ut porøsiteten i håret og for at resten av stylingen skal sitte bedre. Fordel JOILOTION i håndkletørt hår for medium hold og glans, og føn håret tørt.

V14_chignon_JOICO_5

1.Påfør Smooth Cure Thermal Styling Protectant som beskytter håret mot fuktighet og skade fra varme opp til 232°C. Bruk så et flatjern fra HH Simonsen over hele håret og glatt ut håret. Lag en midtskill som går hele veien ned til nakken. Sett i hårbånd.

V14_chignon_JOICO_6

2.Ta tak i hårbåndet og dra det opp til bakhodebenet. Trekk hårbåndet så litt ut og løft den bakerste delen av håret over og rundt hårbåndet. Dytt håret forsiktig under hårbåndet. Dytt håret til alt sitter og du er fornøyd med hvordan festet ser ut.

V14_chignon_JOICO_7

3. Ta den fremste delen av håret og fest det rundt hårbåndet. Fortsett bak mot nakken. Fortsett med å legge håret bakover til alt sitter godt fast.

V14_chignon_JOICO_8

4. Skjul hårbåndet i front ved å legge håret over slik at det ikke er synlig. Avslutt med Power Spray for ekstra glans og hold. Ønskes en mattere overflate og røffere tekstur, anbefales Texture Boost.

V14_chignon_JOICO_3

Stylingtips av HH Simonsen
FOTO: Saga Sig
HÅRSTYLIST: Hildur Sumarliðadóttir
MAKEUP: Fríða María Harðardóttir
STYLIST: Theodóra Mjöll

Tekst av marie  ⁄  Kommentarer  ⁄

Kategorier: Joico, Stylingtips

Page 1 of 8312345...83